21 Şubat 2010 Pazar

Bugün 21 şubat 2010
Bugünkü yazımızda 3+3 ruşet kovanları ele alıcaz.Resimde görülen 6 çıtalı  ruşet kovanımız ortadan 8 mm lik kontroplak la bölünebilen her iki tarafında 3 er çıta alan çift taraflı uçuş deliği olan kovanımızdır.uçuş musluğundaki menteşeli kapakta 2x7 cm havalandırma deliği üst kapağında da 7x2 cm 2 adet havalandırma deliği mevcut olup kovanın dip tahtasında da 2 adet havalandırma deliği mevcuttur.kovan kapağında galvaniz saç olup kapakla gövdeyi kitleyen kilit sistemi konmuştur.Talebe göre kilit sisteminde ve diğer kısımlarda değişiklik yapılabilir.
 Kovanımızın üstten görünüşü....çıtaların oturduğu yerde ray diye tabir ettiğimiz teneke çakılı olup çerçevelerin rahat çıkarılmasını sağlamaktadır.bu kovanlarda dibi ağaç olup isteğe göre kalın kontroplak ta konulabilir.

Kovanımızın dip tahtasının görünüşü... tüm kovan ve ruşet kovanlarımızda dibinde havalandırma deliği mevcuttur.havalandırma deliksiz kovan kesinlikle imal edilmemektedir.nedeni kovandaki rutubetin atılması ruşet kovan dahiolsa nakillerde hava sirkilasyonu nu sağladığından dolayı deliklerin önermi büyüktür.
 Kovan kapağımızın görünüşü... Üstüne çakılan saç orjinal fabrikasyon boyalı olup dış tarafı beyaz iç tarafı gri boyalı saçtan çakılmıştır.bulabildiğimiz sürece kovanlarımıza boyalı saç çakmaya gayret ediyoruz.bulamadığımız zaman 0.30 galvaniz saçla kaplıyoruz.kovan kapak saçının altında 1 cm lik sert strafor olup en altında da 4mm kavak kontroplak mevcuttur.tüm kovan kapaklarımızda altta 4mm kavak kontroplak üstüne 1cm lik sert strafor konulup üstüne saç çakılmaktadır.



                                                                          
 Buda kovanımızda ara bölmenin kaldırılmış hali ana üretimi sona erdiğinde arılar birleştirilip kışlatmak veya normal ruşet kovan olarak da kullanılabilir.Kovanlarımız tek parça köknar ağacından yapılmaktadır.


 Bu resimde kovanımızın alttan görünüşü kovanlarımızda çift uçuş musluğu olduğundan bir yönü kuzeye bir yönü de güneye baktığından havalandırma delikleri de ona göre açılmıştır.tabiki kovanlarıızda kişilerin isteklerine göre her türlü değişiklik yapılabilir.


           ...PRENSİBİMİZ  HİZMETTE SINIR TANIMAYIZ....






            YORUMLARINIZI BEKLERİZ....




7 yorum:

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm ademcim allah kolaylık versin kovanların çok güzel oldu işlerinde başarılar dilerim bol kazançlar.

Mehmet Akpınar dedi ki...

Adem Bey,nemi engelleme yollarından bir tanesi.Ben arıcılığa başladığım ilk gülerde bile böyle havalandırmalı kovanlarla çalışıyorduk.
Hayırlı çalışalar

adem yamak dedi ki...

asım bey..kovanları beğendiğinze memnun oldum. ilginize teşekkürler sizede arılarınızda bolluk balınızada allah bereket ihsan etsin.

adem yamak dedi ki...

mehmet hocam . ilginize çok teşekkür ederim.dikkatimi çeken bir şey adanalı arıcıların kovanlarında altta havalandırma hiç görmedim orda deniz olmadığından dolayı nem mi yapmıyo yoksa kovancılara mı zor geliyor havalandırma yapmak. deneyin çok faydasını görürsünüz. saygılarımızla.

yunus dedi ki...

adem kardeşim sen yaparsında olmazmı gerçekten mükemmel işler yapıyosun
allar hayırlı işler versin
allah bol kazançlar versin

adem yamak dedi ki...

yunus abi çok teşekkürler beni şımartıyosun
ben içimdekini sanata dönüştürüyorum okadar

adem yamak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.