17 Şubat 2012 Cuma

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Her ne kadar başbakanımız ameliyat olup hizmete ara verdiyse bizde hiç durmadan hizmete devam ediyoruz.Durmak yok kovana devam.Resimde görülen karamürsel in ereğli mahallesinden murat ertan arkadaşımızın yeni polenlikli kovanları 15 gündür sahibini bekliyor.malum kış kar fırtına bazı şeyleri aksatıyor.ama bizim hizmetimiz devam ediyor.
Resimde görünen kovan polene çalışır vaziyeti ülkemizde çok çeşitli polenlikli kovan modelleri var kovan sahibi özellikle bu modelden istedi eski kovanları hep bu tipmiş.aynı olsun dedi bizde öyle yaptık.nede olsa işimiz bu.
Bu resimde de kovanımızın bala çalışır vaziyeti üstte görüldüğü gibi alt kısmı boşta arı alttan girip üstten çıkıcak.bu resimdede dikkatli bakıldığında polenlik tabakasının altında çıtası var bu çıtayı koyduğumuzda arı bala çalışıyor.
Buda üstte gözüken kovanımızın polenlik çekmecesi.

üstteki resimde şileye gidecek anti varrora tel altlıklı polenli kovanlarımızın monta edilmemiş vaziyeti kısa zamanda onlarıda tamamlıcaz.tabiki marangozların olmassa olmazı çaydanlıkta sobanın üstünden hiç eksik değil bazıları diyor başka demlik mi yoktu etrafı kararmayan demlikten içilen çaylar bazılarını hiç memnun etmiyor.çayın tadı orda diyolar bende bu demliği kullanıyorum.ama heralde bizde geçireceği son kış galiba bu demliğin öyle gözüküyor.
Arılarımızdan bir görüntü 
Bu karlar eridi üstüne bi kar daha yağdı bu sene kış güzel geçti inşallah yazda güzel geçer...
KÖMÜRCÜÜÜ NERDESİN DONUYORUZ YAVV :) 

Bunlar da şileden metin beyin ve salih öz abinin kovanları için aldığımız köknar ağaçları onların kovanları da kapak haricinde bütün işleri tamam bir kaç gün sonra onlar da bitmiş olucak.inşallah onlarıda görüntüleyip beğeninize sunacaz.
Apimaye altlıklı kovanlarımız bu sıralar bu kovanlara rağbet çok tahminen mart 15 gibi bunların da imalatına başlıyacağız.70 kadar bu tipte talep var geçenlerde TARIM TÜRK TV'DE apimaye firmasının imalathanesini gösteriyordu.hatta bu akşamda vardı son zamanlarını anca seyrettim.üstü ahşap kapak ve altlık plastik geri kalanı ağaç şeklinde kovan imal etmişler. bir arkadaşımız merak edip telefon etmiş fiyatını sormuş 280 tl cevabını almış.Bizdeki fiyatı onun yarısı oda bizim arıcılarımıza fazla geliyor.ama artık maliyetlerin çoğalması kereste fiyatlarının yükselmesinden dolayı anca o fiyatlara oluyor.ilerki tarihlerde plastik altlıklarda ufak tefek değişiklikler olabilceğini tahmin ediyorum.çünkü bazı olumsuz yönleri var en olumsuz yönüde yere basan ayak kısmının genişliğinin 5 cm olması bizce en az 15 cm olması gerek neden derseniz arabaya yüklendiği zaman saçların üstünden sağa sola ileri doğru kayma yaptığı zaman 5cmlik ayak yetersiz kaldığı söyleniyor.ilerleyen zamanlarda inşallah tüm olumsuzluklar kaybolur.bir dahaki yayınımızda görüşmek üzere hoşçakalın...

2 yorum:

yunus dedi ki...

OOOOOO ADEM BEY NERELERDESİN BE KARDEŞİM YAAA ÖZLETME KENDİNİ NE FACEDESİN NE MSN DESİN NE BLOKLARDASIN NE DE TELEFONDASIN BİLKİ SENİ SEVEN BİRİLERİ VAR ÖZLETME KENDİNİ KENDİNE DİKKAT ET KURDA KUŞA YEM OLMA KAL SAĞLICAKLA ALLAHA ENAMET OL

Uçar arı dedi ki...

Kovanlarınızı çok beğendim. Bzde ahşap saplı el örmesi doğal at yelesinden arı fırçası üretmekteyiz. Dilerseniz numune iletebilriz.
Saygılarımla,
Emrah Ocan
537 964 97 83