12 Mart 2011 Cumartesi

Selam arıcı dostları.Anti varrora tel altlıklı dip çalşımalarımı son sürat devam ediyor.aynı ölçüde çok olunca tel altlıklar özel kalıp yapıp resimdeki gibi seri bir şekilde zımba ile çakmaya başladık.şu anda 75 adet tel altlık polenli yapıyorum.bunlar yaptıklarım biraz benim standartımın dışında.bunu isteyenler özel ölçü verip yaptırıyorlar.biz buna kömürcü modeli diyoruz.neden mi derseniz çünkü sahibi kömürcüde ondan.kısmet olursa 1 hafta içinde bitecek.


Bitince bu şekilde olacak.polenlik aparatı alüminyum olup 27x17 olan tabakayı özel imalatla 17x40 cm imal ettirdik.Yani polenlik tabakası ön tarafı tamamen kaplıcak 17 cm den sonra alüminyum tel çakılcak alt çekmece ise 0.35 galvaniz saçtan yapılcak tabi bu da özel imalat olarak yalova daki adaşıma yaptıracaz.

Bu resimde daha net gözükmekte bu numune olarak yapılmıştı yeni olacaklarda görünen polenlik aparatı tam boy olarak imal ettirdik.
ve onları tam boy olarak kullanacağız.

Buda polenlik çekmecesi.Bizim yörede polen alan arıcı nerede ise hiç yok yalova da ise herkes polenlikli kovan kullanır.ordaki arıcılarla bilgi alışverişinde bulunurken salim abi diye hitap ettiğimiz bir arıcı abimiz var yalovada lakabı TÜFEKÇİ SALİM.
bana şunu söledi :bu galvaniz saçlı çekmecelerden günlük olarak polen alınmazsa daha çok neleme yapacağından küflenme olabilir.hem poleni rahat alınması için içine boydan boya beyaz türbent serilse. hem polenin nemini alır hemde poleni bezle alıp kovaya doldurmak daha basit olur dedi.bencede mantıklı bir düşünce uygulanmasında yarar var sanıyorum.
Bu da nuri gür arkadaşımıza çaktığımız yapım aşamasındaki tel altlıklar ve kullanacağımız alüminyum tel yanında da kendimize yaptığımız tel altlıklı polenlikli kovanımız.

Buda elimizdeki son metro kovanıız.5 er çıtalı 4 bölmeli buda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mali işler  genel sekreteri cihat şekerci abimize ait.Bundan öncede ali türk e yaptığım 6 bölmeli metro kovan vardı ali türk dedi ki metro kovan bende var sen varsa tel altlıklı yolla dedi ona yapmış olduğum metroda kömürcüye nasib oldu güle güle kullansınlar.

Bu da karlı havada atelyemden bir görünüm.Yeni fotoğraf makinası aldık bunları o makineyle çektik.

Buda evimizin önünde yani atelyenin önünden geçen köy yolu.yanımda da arıcı komsumuz Şaban Karaca          ( camcı şaban ).

                                  Buda atelyemzin ve evimizin uzaktan görünüşü.

Bu da köyümüzden Karamürsel istikametine doğru deniz manzaralı resmi.Resmin çekildiği yerin 100 metre altında Chaleten butik otel var.Buraya gelenler bu tepenin ismine bakacak tepesi koymuşlar tabi bizde ali türk den öğreniyoruz bunu dedikki ali abi çekerde biz çekemezmiyiz.nasıl olsa fotoğraf makinesini de aldık Emin ile Enes bu resimleri çektiler.

Buda bir başka görüntü.Hava iyi olduğu zaman adapazarı istanbul tren yolundan geçen treni bile görmek mümkün yazın iyi havalarda onu da yayınlarız inşallah.

Buda evin penceresinden bir görüntü.Hava iyi olsaydı denizde gözükecekti.
                               Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere hoşçakalın...

6 yorum:

miriliburak dedi ki...

Polen tuzaklıklı altlıkların fiyatı nedir kargo ile ücretlendirmeler nasıl oluyor genel bir hesap çıkartmanız mümkünmü

adem yamak dedi ki...

sayın Mirilli;

2katlı tel altlıklı kovanımızı 110 tl ye satıyoruz fakat 20 veya 30 adeti geçtiğinde 100 tl ye satıyoruz

miriliburak dedi ki...

Adem bey mesele kovan fiyatı değil kovanların altında bulunan tabanlığın fiyatından bahsediyorum sadece altlıklar polen tuzaklı ve vaaroa tuzaklı olan veya sadece polen tuzaklı olarak imal ediyorsanız bunların fiyatlarını merak ettik.

Mustafa Doğan dedi ki...

S.A.
adem bey kolay gelsin
elinize sağlık güzel çalışmalar
ben de sadece elek telli altlık fiyatını merak ediyorum
tek altlık istesek kaça
satarsınız

saygılarımla hayırlı işler

adem yamak dedi ki...

Değerli arkadaşlar şuana kadar antivarrora polenli tel altlığı 30 tl ye yapıyoduk ama artık sadece tel altlık yapmak yerine kovanla beraber imal ediyoruz nedeni ise en az 10kişi numune olarak istedi beğenirsek yaptırcaz diye her numuneyi alan gidip bir başkalarına yaptırdı bizde 20 veya 30 adet talep edene tel altlık yapıyoruz az sayıda isteyenlere kovanla beraber veriyoruz.çekmecesi kontraplaktan olanlar 30 tl saç çekmeceliler 35 tl

miriliburak dedi ki...

Adem abi bir altlık için fiyat çok yüksek geldi hayırlısı olsun iyi çalışmalar. Tabiki ticarette bu tür hileler çok fazla oluyor sizde haklısınız.