6 Mart 2012 Salı

İstanbul Arıcılık Festivali

değerli arıcı dostlar . kısa bir aradan sonra tekrar beraberiz.istanbul arıcılık festivaline katılmıştık fakat o zamanlarda bloğlarda  hep festival haberleri çok olduğundan şimdi yayınlamayı uygun gördük.resimde sağ başta bursa kestelden mesut ülkersol  taraftada zevci vatansever ve ben denizde ortada.güner kayral beyin standında zevci beyle karşılaştığımızda oğlum emini tanıdı ve emine dönüp seni tanıyorum ama babanı tanımıyom dedi. bende gülerek bu iş nasıl oluyo dedim o da dediki ben senin dükkana geldim ama sen yoktun ben eminle tanıştım dedi benim olmadığım bir zamanda gelmiş ve eminden kovanlar hakkında bilgi alıp dönüşte tekrar gelicem deyip gitmiş .
fuarda benka arıcılık standında ziyaret ettik ilşgimizi çeken bir aletle karşılaştık çerçeve teli germe aparatı.resmi iyi çekememişiz çerçeveyi telleyince bu aletin içine konuyo yuvarlak topuzlu kola bastırınca çıtanın yanlarından sıkıştırma yapıyo sıkışınca telibağlanıyo ve kol geri çekiliyo yan çıtalar bolaşınca tellerde otomatik olarak geriliyor.
bir başka resim daha benka arıcılk yetkilisi elinde tel germe aparatıyla kendisine hayırlı müşteriler deyip stanttan ayrıldık.
bu abimizde bektaş arıcılık firmasını sahibi sinan bektaş abimiz bildiğim kadarı ile daha önceden kardeşi ercan bektaş ile beraber iken şu anda ercan bektaş arı evi adlı işyeri ile arıcıların hizmetine devam etmekte
                                   istanbula gelipte gezmemek vede eyüb ilçesine gelipte eyüp sultan camiisine gitmemek olmaz tabi
  1. iki.camiinim önündeki su fiskiyelerini emin çok beğendi bende beğendim. resimde oğlum emin yamak
  2. bir pozda biz verelim dedik ama nerde bir resim çektirsemhep berbat çıkıyo neyseki fiskiyenin güzelliği telafi edyo,,o.
  • istanbul bal üreticileri standı 
  • istanbul arı yetiştiricileri standı
  • yandaki fotodada macahel arıcılık   ang standı gözükmekte.sağ baştaki muhammed arkadaşımız bizim ikram ettiğimiz pişmaniyeyi yerken görüntüleme fırsatı bulduk.bildiğiniz gibi artvinde macahal bölgesinde gürcüler oturmakta muhammed arkadaşımıza sende gürcümüsün deyince yok ben onların damadıyım ben trabzonluyumdedi. desene sende benim gibi gürcülerin horozusun dedim önce anlamadı nasıl yani dedi bende lazım ama gürcülerin damadıyım dolayısıyla gürcülerin horozuyum deyinceaynen bende dedi. muhammed arkadaşımız erken ilk baharda macahal arısından bize denemek amaçlı 2 adet hediye ana arı yollayacak şimdiden teşekkürller.
  •  
  • bu kovanlarda alt tabanı polnlikli plastikaltlıklı kovan ilk üretimini deneme amaçlı yapmış.sahibi ile görüştüm bana fikrimi sordu bende birkaç öneride bulundum.verdiğm fi
  • kirden biride alta plastik yerine lastik konulması idi ve bu fikrimn çok iyi bir düşünce olduğunu ve böylece lastiklerin kayma yapmadığını ve nakildeki sıkıntıların sona ereceğinibelirtti bilindiği gibi başka bir firmanın çıkardığı alt taban ların ayak kısmı nakil sırasındakovan kapaklarının üstündeki saçlardan kayma yağtığı ve nakilde sıkıntı yaşandığını bir çok arıcıdan duymuştum.önündede ahşap kovanlarda yaptığımız kovan kapağı gibi plastikten kapak yapmışlar kapak kapanınca üstte siyah gözüken kapama düğmesi 3 kademede kapanıyo yani dönüpte açılması mümkün değil çıt çıtlı diyebileceğimiz şekilde yapılmış ve çok  hoşuma gitti ve kendilerini kutluyorum ve başarılar diliyorum.
  •  
  •  
  • buda aynı firmanın ürettiği ana arı kutusu amatör arıcılar için çok ideal buldum.
  • içinde canlı arı var kıbrıstan getirmişler kıbrısın sıcağında bu plastik kutular iş yaptığına göre memleketimizde hayli hayli iş yapar.
  • bir başka staddada sadri demircioğlu abimizle karşılaştık . kendisi türkiyede ilk defa ali türk le beraber ana arı dölleme aletin i imal etmiş ve arıcılarımızın hizmetine sunmuş bulunmakta. ben bununla yetinmeyip dahada başka şeyleri imal edip halkımızın hizmetine suncağından en ufak bir şüphem yol . kendisine sağlık ve başarılar diliyorum.
  • ve fuarın yani festivalin en renkli kişisi bence  ercan bektaş beyefendi.  kendisi arı evi ünvanlı işyeryle arıcılarımıza hizmet vermekte.bir başka firmanın  nikot takımı denilen ana arı üretim setini tanesini 120 tlden satışa çıkarıp 5 adet alana 5 adet de hediye yapıncaetti takımı 600tl alan kişi 10 adet ana arı setini ne yapacak satıcı içinde yine tanesi 60 tlye geliyor. sağ olsun ercan bey ben anlamam benvatandaşın alım gücünü hesaplarım o şekildede 60 tl ye geliyor ben tanesini 60 tl ye satmaya karar verdim deyip ana arı setini 60 tl ye satışa sundu ve bencede çok iyi oldu halkımız daha çok yararlandı ve kendiside güzeş bir satış yaptı kendisine iş hayatında başarılar dilerken en az 1 adetde plastik altlığı hem numune hemdefirma eşantiyonu olarak yollamasını bekliyoruz.                                                                                   değerli arı dostları birdahaki haberimizde buluşmak üzere hoşça kalın.                                                                                                                                                                                                                                                                                            

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Adem kardeş,orda olmak çok isterdim ama kısmet olamdı ,bütün katılımcılara selamlar olsun,sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm adem hayırlı işler senin mini ana kutularına yaptığın yazıya göre asım abin enai idi 10 tl lik plastıklerle iş oluyorduda niye onca para veripde sana niye ortadan bölgülü ruşet kovan yaptırıyor demekki o kutularda iş göründüğü gibi olmuyor birde şunu söyleyim o fuarda resimlerini çektiğin ana kutularının 4 tanesi bana hediye edildi inan hiç birinde ana yoktu hepsi kesmiş anayı minnacık kutularda onlarca meme takmışlardı selam ve dua ile allaha emanet ol.

adem yamak dedi ki...

salih kardeş .inşaallah birgün bu festival rizedede olurda fuar sebebine birdaha gelme imkanımız olur.ama yaparsanızda yazın yapınki ordaki şenlikleride görme imkanımız olsun.en kısa zamanda buluşmak dileğiyle.

adem yamak dedi ki...

asım abi bir ustalara birde büyüklerime hiç itiraz etmem . sen ne dersen odur saygılarımla.